Србија и Балкан

Напетости испред РТС-а: Посланици штите зграду од упада?

Према тврдњама посланика Мирослава Алексића, "обучена екипа, која нема везе са протестом, покушава да упадне у зграду РТС-а".
Напетости испред РТС-а: Посланици штите зграду од упада?© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Део грађана који су учествовали на протесту "Србија против насиља" остао је испред зграде РТС-а и како јављају медији, покушава да у телевизију насилно уђе.

Новинар Н1 извештава да испред јавног сервиса нема полиције, а велики број људи скандира: "Излази".

Према тврдњама посланика Мирослава Алексића, "обучена екипа, која нема везе са протестом, покушава да упадне у зграду РТС-а".

Како је рекао, на сва три улаза су народни посланици са обезбеђењем да спречи упад.

"Постоје неке групе људи којима је режим наложио. Било је људи са озвучењем у парку, сада су исте групе. Не дозвољавамо никоме да уђе", рекао је Алексић за Н1.

Он је истакао да посланици са обезбеђењем улазе у РТС и никоме не дозвољавају да уђе.

"Они су ангажовали своје екипе, нећемо им дозволити да скрнаве величанствени скуп. Бранимо институције Србије", истакао је Алексић.

Драгана Ракић, посланица Демократске странке, замолила је људе да не покушавају да уђу у зграду јавног сервиса.

"Протест је завршен, немам информацију ко покушава насилно да уђе у РТС. Ово су ненасилни протести и молим људе који покушавају да уђу у РТС то не раде, ми смо људи који желимо да променимо Србију за боље, а одговор на насиље свакако није насиље“, рекла је она за Н1. 

Питање шта се заиста дешава испред РТС-а, пошто би ова ситуација могла лако да послужи за радикализацију протеста, што је сценарио виђен приликом бројних масовних протеста против неких власти.

image