Србија и Балкан

Доказ за лажи Приштине: Ухапшени Срби нису учествовали у нередима (ВИДЕО)

На снимку се јасно види да је Радош Петровић из седећег положаја увучен у кордон Кфора пре почетка нереда
Доказ за лажи Приштине: Ухапшени Срби нису учествовали у нередима (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Видео и фото материјал који је екипа "КиМ радија" снимила у понедељак, 29. маја, у поподневним сатима непосредно пре избијања нереда у Звечану, показује да су Радош Петровић и Душан Обреновић "нестали" иза кордона Кфора пре инцидента, па је јасно да у њему нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно - приведени.

Накнадним увидом у снимљени материјал установљено је да се на снимку јасно види да Радош Петровић, момак са брадом и наочарима који седи поред Горана Ракића, позива окупљене да се смире и поседају, а потом са њима пева "Косово је срце Србије". Тада се кордон КФОР-а на тренутак "отвара" и у њему Радош Петровић нестаје.

"Већ данас ћу снимак и фотографије проследити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из седећег положаја увучен у кордон Кфора пре почетка нереда", рекао је за Ким радио бранилац Радоша Петровића, адвокат Дејан А. Васић.

На фотографијама сукцесивно снимљеним у периоду од једног минута се такође види како Петровић и Обреновић (са капом, седи непосредно до Петровића) "нестају" иза кордона Кфора.

"То је оно на шта смо суду указивали током седнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протестовао и да је са земље увучен од стране војника Кфора. Суду и тужилаштву проследићу ове фотографије данас", казао је за Ким радио бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић.

Са њима је иза кордона увучен још један човек у плавом прслуку, али је он касније пуштен.

image