Србија и Балкан

Весели се, српски роде: Председник општине Пљевља издао хитан налог да се вијоре тробојке

Председник општине захтев је доставио свим јавним предузећима и установама
Весели се, српски роде: Председник општине Пљевља издао хитан налог да се вијоре тробојкеwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Председник општине Пљевља др Дарио Вранеш издао је налог да се српске тробојке истакну на свим јавним установама у општини Пљевља, јављају "Новости".

"Према члану 11 Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, налажем вам да по најхитнијем поступку истакнете заставу српског народа – тробојку на зградама управа ваших установа и предузећа", наводи се у захтеву председника општине.

На телеграм каналу "Бунт" објављена је и изјава Дариа Вранеша у којој објашњава због чега је донео овакву одлуку, али и да је поштовао Устав Црне Горе уз фотографију званичног документа који је упутио јавним предузећима.

"Наредбу о истицању тробојке донио сам поштујућу Устав Црне Горе. Уопште ме не занимају кривичне пријаве монтенегринских идеолога политике Секуле Дрљевића и њихове изопачене свијести засноване на мржњи према свему српском. Ово је Његошевска Црна Гора и на то се морају навићи", навео је Вранеш. 

Захтев је достављен Водоводу, Комуналним услугама, Локалним путевима, Грејању, Чистоћи, ЈУ Уметничка галерија "Витомир Србљановић", ЈУ Завичајни музеј, ЈУ Народна библиотека "Стеван Самарџић", ЈУ Центар за спорт и рекреацију и ЈУ Дневни центар.

image