Србија и Балкан

Срећан исход: Злостављана девојчица смештена у хранитељску породицу

Девојчица је у претходном периоду била смештена на Универзитетској болници у Тиршовој, где се опоравила од последица тешког занемаривања од стране родитеља
Срећан исход: Злостављана девојчица смештена у хранитељску породицу© Antonio Ahel/ATAImages

Министарство за бригу о породици и демографију саопштило је данас да је малолетна Л.П. (12), коју су родитељи тешко занемаривали, смештена у одговарајућу хранитељску породицу.

Како је наведено, надлежно одељење Градског центра за социјални рад Београд ће, у сарадњи са хранитељском породицом, предузимати мере из своје надлежности у погледу заштите девојчице.

Девојчица је у претходном периоду била смештена на Универзитетској болници у Тиршовој, где се опоравила од последица тешког занемаривања од стране родитеља, истиче се у саопштењу.

Против оца детета У.П. 27. априла ове године поднета је оптужница због кривичних дела "насиље у породици" и "злостављање и мучење", учињених на штету његове малолетне ћерке Л. П.

Прво основно јавно тужилаштво тада је саопштило да је оптужницом У.П. стављено на терет да је током 2022. године до 24.03.2023. године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке.

"У току истраге тужилаштво је у својству сведока испитало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу ПС Палилула која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла девојчицу у купатилу стана, те је наложено неуропсихијатријско вештачење из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола", наведено је у саопштењу Тужилаштва.

image