Србија и Балкан

Вучић данас у Бриселу са Лајчаком и Столтенбергом

Разговор је Вучић иницирао прошле недеље како би Столтенбергу пренео детаље о ситуацији на Косову и Метохији
Вучић данас у Бриселу са Лајчаком и Столтенбергом© Танјуг/Марко Ђоковић

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас у Бриселу и са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, саопштено је из Председништва.

Председник Србије данас ће у Бриселу имати састанак и са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, наведно је у саопштењу прес службе Председништва.

Разговор је Вучић иницирао прошле недеље како би Столтенбергу пренео детаље о ситуацији на Косову и Метохији.

Данас ће у Бриселу бити одржана и нова рунда дијалога. Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак разговараће са главним преговарачима Београда и Приштине, Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.

У Бриселу је око 9.40 часова почео билатерални састанак директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића и специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака. Лајчак би требало да се састане и са главним приштинским преговарачем Бесником Бисљимијем, а у ЕУ се надају да ће бити одржан и трилатерални састанак, али то, рекли су, зависи од страна.

Према речима портпарола Европске уније Петера Стана, фокус разговора биће на пуној примени споразума од 27. фебруара и на корацима ка деескалацији ситуације на северу КиМ.

Мало после поднева уследио је сусрет специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака и главног преговарача привремених приштинских институција Бесника Бисљимија.

image