Србија и Балкан

Додик и Милановић о ситуацији у БиХ: Успоставити функционалну и ефикасну власт

Два председника су на Хвару разговарала о потреби успостављања власти у БиХ која ће обезбедити равноправно учешће легитимних представника сва три конститутивна народа
Додик и Милановић о ситуацији у БиХ: Успоставити функционалну и ефикасну власт© FOTO TANJUG/ JADRANAKA ILIĆ

Председник Републике Српске Милорад Додик информисао је данас на Хвару председника Хрватске Зорана Милановића о разговорима и процесима који су покренути с циљем решавања институционалне и политичке кризе у БиХ.

Два председника су се сагласила да су ти процеси неопходни за добробит сва три конститутивна народа и за убрзавање европских интеграција БиХ, навеле су бањалучке "Независне новине", а преноси Танјуг.

Из Милановићевог кабинета је саопштено да Хрватска подржава и поздравља "све договоре легитимних политичких представника три народа у БиХ којима се обезбеђују њихова равноправност, стабилност БиХ и њен европски пут".

У саопштењу се наводи да су током радног састанка на Хвару Додик и Милановић разговарали и о односима БиХ са Хрватском.

"У том контексту, два председника су разговарала о потреби успостављања функционалне и ефикасне власти у БиХ која ће обезбедити равноправно учешће легитимних представника сва три конститутивна народа", наводи се у саопштењу.

image