Србија и Балкан

Милановић: Хрватска се у НАТО-у ништа не пита

Хрватска делегација ће у Вилњусу ићи "на некакву вечеру. Али нити се они ишта питају, нити мене неко ишта пита, нити се Пленковић ишта пита", изјавио је председник Лијепе њихове
Милановић: Хрватска се у НАТО-у ништа не пита© FOTO TANJUG/ FOTO HINA /ZVONIMIR KUHTIĆ/ nr

Председник Хрватске Зоран Милановић потврдио је да ће учествовати на јулском самиту НАТО-а у Вилњусу да би показао солидарност, иако се његова земља и не пита о одлукама које ће тамо бити донете, док очекује тек одлуку о продужењу мандата генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга.

"Идемо тамо да будемо солидарни, вероватно ће продужити Столтенбергов мандат још годину дана јер постоји сто разлога да остане што се Американаца и Енглеза тиче. Што се неких других тиче, много је разлога да оде, а мени је свеједно", изјавио је Милановић на обележавању Дана антифашизма у месту Доње Баре, у БиХ.

На самиту НАТО-а, који треба да се одржи 11. и 12. јула у главном граду Литваније, поред Милановића учествоваће и хрватски министри спољних и европских послова, те одбране Гордан Грлић Радман и Марио Баножић.

На питање шта се променило од прошле године када они нису хтели да учествују, Милановић је одговорио да не зна и да Хрватску тамо неће питати за доношење важних одлука.

"Знам из протокола прошле године да нису хтели да иду. Иду тамо на некакву вечеру. Али нити се они ишта питају, нити мене неко ишта пита, нити се Пленковић ишта пита", рекао је Милановић, а пренели хрватски медији.

image