Србија и Балкан

РХМЗ: Непогоде и у току ноћи, на снази црвени метео-аларм

И у вечерњим сатима очекује се веома нестабилно време са могућом појавом града, а краткотрајно и олујним ветром
РХМЗ: Непогоде и у току ноћи, на снази црвени метео-аларм© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је да ће увече и у првом делу предстојеће ноћи у Србији бити веома нестабилно са условима за временске непогоде у виду обилних пљускова, појаве града и краткотрајно, при најинтензивнијим грмљавинским процесима, олујним ветром.

На подручју Београда очекује се и током ноћи киша и локални пљускови с грмљавином.

Услед очекиване појаве временских непогода, на снази ће бити црвени метео-аларм, истиче се у саопштењу РХМЗ-а.

Време у Србији сутра умерено до потпуно облачно и свеже, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином. Температуре испод просека за ово доба године.

У недељу и почетком следеће седмице у свим пределима, према прогнози РХМЗ-а, очекује се осетно хладније време, а дневна температура биће испод просека за овај период године.

Према прогнози Републичког хидро-метеоролошког завода, и у Београду сутра претежно облачно и свеже, повремено с кишом, после подне и локалним пљусковима с грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура око 17, највиша око 24 степена.

Од среде топлије

Према изгледима времена за наредних седам дана, у понедељак умерено до потпуно облачно и свеже, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично с кишом, понегде и пљусковима с грмљавином. Затим претежно сунчано, само је још у уторак на југу Србије, уз променљиву облачност, понегде могућа краткотрајна киша или пљусак и то у првом делу дана, а од среде и постепено топлије.

Подсећамо, данас је Београд и делове Србије захватило невреме, олујни ветар и град, бројна дрвећа су пала, нестајало је струје спорадично у Земуну и на Бановом брду, а бројне саобраћајнице.

image