Србија и Балкан

Божовић напокон у Црној Гори, избрисана му забрана уласка (ФОТО)

Информацију да је након забране ушао у земљу потврдио фотографијом са родитељима из Никшића
Божовић напокон у Црној Гори, избрисана му забрана уласка (ФОТО)© Antonio Ahel/ATAImages

Бившем амбасадору Србије Владимиру Божовићу укинута је забрана уласка у Црну Гору и данас је коначно успео да уђе у земљу у којој је рођен и у којој му живе родитељи. 

Он је информацију о томе да је након забране ушао у земљу потврдио фотографијом са родитељима из Никшића.

Како је рекао за "РТЦГ", премијер Дритан Абазовић и вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић обавестили су га синоћ да је забрана избрисана из полицијског система.

Подсетимо, Божовић је прије три дана враћен са граничног прелаза Ранче, где му није дозвољен улазак у Црну Гору.

Непосредно после уручења нове забране уласка у Црну Гору бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић за РТ Балкан је рекао да се осећа лоше јер не може да уђе у земљу у којој је рођен, у којој је подигнут и коју воли.

"Родитељи су ме чекали да ме загрле, болестан отац од 89 и мајка од 85 година. Стварно је скандалозна та одлука, која се нажалост понавља, и то иако су Управни суд и МУП донели решење да могу да уђем у земљу", каже политичар за РТ Балкан.

Управни суд је у јуну поништио решење Министарства унутрашњих послова (МУП), којим је Божовићу забрањен улазак у Црну Гору.

МУП је затим донео одлуку као и Управни суд, након чега је Управа полиције требало да уклони бившег амбасадора са листе забрана.

image