Србија и Балкан

Бечић отворено признао: Нове Владе Црне Горе нема због сукоба Спајића и Милатовића

Председник Демократске Црне Горе је рекао да га радује што је и ПЕС јасно саопштио да избор нове власти не може да зависи од гласа посланика са листе коју је водио ДПС
Бечић отворено признао: Нове Владе Црне Горе нема због сукоба Спајића и Милатовића© R.R./ATAImages

Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић изјавио је данас да решење за формирање нове Владе Црне Горе лежи у проналаску заједничког језика између мандатара Милојка Спајића и председника државе Јакова Милатовића, односно председника и потпредседника Покрета Европа сад (ПЕС).

Бечић је додао да га радује што је и ПЕС јасно саопштио да избор нове власти не може да зависи од гласа посланика са листе коју је водила Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића, што је био услов Демократа да уђу у Спајићеву владу.

Са друге стране, каже Бечић, забрињава и успорава сам процес чињеница да постоје очито различите визије унутар ПЕС-а у односу на начин формирања власти.

"Стога, од свих чинилаца који заговарају снажну, грађанску, европску и евроатлантску Црну Гору, као и од оних који теже функционалности институција и социјално-економском оснажењу грађана, он очекује да буду стубови конструктивних решења, а не генератори проблема", рекао је Бечић.

Он се данас састао са новом амбасадорком Велике Британије у Црној Гори Дон Мекен са којом је разговарао о новој влади. Како се наводи у саопштењу, пожелео јој је срдачну добродошлицу и изразио задовољство досадашњом дугогодишњом сарадњом са британском амбасадом.

Иако је одмах отишао у амбасаду да се упозна са новом званичницом Лондона у Црној Гори, Бечић је у саопштењу навео како јој је указао на чињеницу да су "мандати и функције пролазни и подвукао да је кључни стуб Демократа независност од неформалних центара моћи, што је основна црта која разликује ову партију и чини је препознатљивом на црногорској политичкој сцени".

image
VV inauguration
banner