Србија и Балкан

Мандић: Да ли ће Милатовић бити гласник жеља других земаља или чувар воље свог народа?

У јавности се могу чути ретки озбиљни људи, патриоте ове земље који критикују и не прихватају "политику диктата", каже лидер Нове српске демократије
Мандић: Да ли ће Милатовић бити гласник жеља других земаља или чувар воље свог народа?© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Нове српске демократије и један од лидера коалиције За будућност Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да се с нестрпљењем очекује обраћање председника државе Јакова Милатовића након повратка у Црну Гору.

"Сви желе да чују да ли ће бити гласник жеља других земаља или чувар воље и слободе свога народа", истакао је Мандић у интервјуу за "Борбу".

Према његовим речима у јавности се могу чути ретки озбиљни људи, патриоте ове земље који критикују и не прихватају "политику диктата" јер схватају опасност кршења начела суверености и самосталности државе.

"Многи ћуте због страха, неки због учешћа у власти, неки се странцима покоравају због фотеље председника Скупштине или министарских функција. Нажалост, такво поступање неће остати само на нивоу личне срамоте и неодговорности, него ће се пренети и на шире колективе", сматра Мандић.

Упитао је зашто ти са стране траже, а мандатар беспоговорно прихвата, да се Бошњаци више питају у Црној Гори него Срби, да Албанци имају више права од већине српског народа, а да Хрвати ултимативно траже да се Србима не дозволи било какво учешће у власти.

"Да ли је то мултиетничка и равноправна земља, како пише у Уставу, или је ово земља која треба да затвори врата одлучивања и власти свему српско-православном", рекао је Мандић.

image