Србија и Балкан

Министарство одбране набавља 92 сложене борбене платформе за Војску Србије

Милошу Вучевићу, који је данас обишао изложбене штандове организацијских целина Министарства одбране на Сајму наоружања "Партнер 2023", представљени су капацитети компанија и њихов производни програм
Министарство одбране набавља 92 сложене борбене платформе за Војску Србије© Министарство одбране Републике Србије

Министарство одбране и ЈП "Југоимпорт-СДПР" потписали су уговор за набавку и модернизацију 92 сложене борбене платформе, за потребе Војске Србије, у укупној вредности од око 13,5 милијарди динара.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас потписивању уговора.

Начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране бригадни генерал др Славко Ракић потписао је два уговора са Тијаном Конић и Андријаном Суботић из предузећа "Југоимпорт-СДПР".

Пуковник Драган Панић из Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе потписао је три уговора са Андријаном Суботић из компаније "Југоимпорт-СДПР".

Осим носиоца уговора, у производњу ће бити укључено и више од 20 коопераната, делом из Одбрамбене индустрије Србије, као и произвођачи који поседују капацитете да одговоре савременим захтевима у погледу квалитета и рокова испоруке.

Домаћа одбрамбена индустрија расте и развија се и истовремено снажан је и поуздан партнер Војсци Србије и домаћој привреди у целини. Тенденција Министарства одбране и Војске Србије је да настави са опремањем савременим средствима наоружања и војне опреме, која су плод домаћег развоја и произведена у капацитетима домаћих произвођача.

Протеклих неколико година, уз значајну подршку Владе Републике Србије, створени су услови за отпочињање производње савременог наоружања и војне опреме за потребе Војске Србије, ојачано је пословање и потврђен њен статусни симбол регионалног предводника у области производње наоружања и војне опреме.

Потписивању уговора присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, представници Министарства одбране, Војске Србије, групације Одбрамбена индустрија Србије и кооперантских предузећа.

Министар одбране обишао је данас на Сајму изложбене штандове организацијских целина Министарства одбране и компанија Одбрамбене индустрије Србије.

Министру Вучевићу представљени су капацитети компанија и њихов производни програм, а министар је током обиласка искористио прилику да разговара са представницима компанија и да чује њихове утиске о интересовању посетилаца и учесника за приказано наоружање и војну опрему.

На изложбеним штандовима ових компанија на Београдском сајму, министру Вучевићу предочени су и планови за наредни период. Он се уверио у континуиран напредак наших одбрамбених технологија, као и у резултате постигнуте у периоду између два сајма.

Међународни сајам наоружања и војне опреме "ПАРТНЕР" више од две деценије бележи стални узлазни тренд по броју излагача, средстава, пословних сарадника, посетилаца, као и по публицитету у домаћим и иностраним медијима.

image
banner new
banner