Србија и Балкан

Аналитичар из Приштине открио: Амерички Кфор управљао акцијом у Бањској заједно са полицијом

Да је амерички Кфор у потпуности координирао са полицијом тзв. Косова, према речима аналитичара, најбоље показује изјава изасланика САД у Приштини Џефрија Ховенијера у раним јутарњим сатима 24. септембра
Аналитичар из Приштине открио: Амерички Кфор управљао акцијом у Бањској заједно са полицијомGetty © Sean Gallup

Политички аналитичар Агон Маљићи рекао је да су припадници америчког контигента Кфора управљали читавом ситуацијом на северу КиМ у којој су убијена тројица Срба и тиме практично указао да су Срби убијени уз одобрење припадника мировне мисије. 

Како је навео Маљићи, обавештајци НАТО "имали су информације о групи људи која је 24. септембра била у Бањској", па су полицији тзв. Косова проследили податке "на време".

Да је амерички Кфор у потпуности координирао са полицијом тзв. Косова, према његовим речима, најбоље показује изјава изасланика САД у Приштини Џефрија Ховенијера у раним јутарњим сатима 24. септембра.

"Косовској полицији су на време сервирали информације, да спрече покушај стварања нове реалности на терену и са погубним последицама по Косово, док је амерички Кфор целом ситуацијом управљао заједно са полицијом. Док целом Косову није било јасно шта се дешава, Ховенијерова изјава у раним јутарњим часовима да је реч о покушају регионалне дестабилизације, омогућава вам да схватите да је неко ову ситуацију имао под потпуним надзором", рекао је Маљићи.

image