Србија и Балкан

Дете насилник из Барајева се пребацује у другу школу: Ученици се после месец дана вратили у клупе

Тринаестогодишњи ученик вршњацима је цепао свеске, физички насртао на њих, убадао их шестаром
Дете насилник из Барајева се пребацује у другу школу: Ученици се после месец дана вратили у клупеGetty © Adam Berry / Stringer

Дечак из Барајева, који је малтретирао своје вршњаке шестог разреда Основне школе "Кнез Сима Марковић", због кога четири недеље нису одлазили на наставу, биће пребачен у другу школу.

Како сазнаје "Блиц", ученици су се јуче вратили у школске клупе.

"Имали смо састанак са директором школе, коме је присуствовао и представник Центра за социјални рад. Речено нам је да ће ђак променити школу, а док се то не деси наставу ће пратити онлајн", каже један отац и додаје да су из тог разлога одлучили да децу пошаљу, односно врате у школу.

Додаје да су деца радосна јер је коначно решен проблем који су имали.

Лист подсећа да је агонија кроз коју су прошли због вршњачког насиља једног дечака, трајала годину дана.

Родитељи подсећају да ниједна од надлежних институција није реаговала до јуче.

"Сваки дан кад сам слао дете у школу, имао сам осећај као да га шаљем на ратиште. Тај дечак је доста крупан и јак, омета часове, цепа деци свеске и вежбанке, боде их шестаром, физички насрће на њих", рекли су раније родитељи.

Град, општина, управа школе и родитељи донели су одлуку да се проблематичном ученику додели лични пратилац, али он због обавеза ту улогу није могао да преузме одмах, што је довело до одлагања, али и ове нове одлуке.

image