Србија и Балкан

Србин оптужен за наводни напад на албанског новинара у Звечану

Тужилаштво тврди да је "Д.С. у Звечану намерно применио силу према новинару Б. З. мотивисан националном основом, док је пратио протесте српске заједнице у близини објекта општине Звечан"
Србин оптужен за наводни напад на албанског новинара у Звечану© TANJUG/AP Photo/Visar Kryeziu

Основно тужилаштво у Митровици подигло је оптужницу Основном суду против окривљеног Д. С. српске националности, због основане сумње да је наводно физички напао новинара и полицију, и тиме починио кривично дело "учешће у маси која чини кривично дело и хулиганство". 

"Окривљени је 29. маја 2023. године и 31. маја 2023. године у Звечану намерно учествовао у окупљеној маси људи, чији су поступци изазвали општу опасност, тако да је, док су маскирана лица напала аутомобил косовске полиције, окривљени заједно са другим лицима напао новинара медија РТВ-21 Б.З., косовске полицајце и остале присутне новинаре", наводи се у оптужници, преноси РТС.

Тужилаштво тврди да је "Д.С. у Звечану намерно применио силу према новинару Б. З. мотивисан националном основом, док је пратио протесте српске заједнице у близини објекта општине Звечан", наводи се саопштењу тужилаштва.

Тужилац је у оптужници предложио да суд окривљеног прогласи кривим за учињена кривична дела и казни по закону.

Д.С., који је иначе медицински радник у КБЦ Косовска Митровица, брани се са слободе пошто је уз јемство пуштен из пртвора 17. jула. Ухапшен је 17. јуна на Јарињу, наводно због "напада на новинаре" и "хулиганство".

image