Србија и Балкан

Хоће-неће: Абазовић данас ипак са Спајићем?

Ово је нови преокрет у односима Покрета Европа сад и ГП УРА
Хоће-неће: Абазовић данас ипак са Спајићем?© A.K./ATAImages

"Мандатар за састав нове, 44. владе Црне Горе и лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић разговараће данас са лидером Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем и лидером Бошњачке странке Ервином Ибрахимовићем", преноси данас подгорички портал "Борба" незванична сазнања из ГП УРА. 

Према информацији овог портала, њих тројица требало би данас да разговарају о учешћу ГП УРА и Бошњачке странке у новој влади Црне Горе. 

Ово је, иначе нови преокрет у односима Покрета Европа сад и ГП УРА.

Наиме, мандатар Милојко Спајић је још у изборној ноћи изричито саопштио да ће о новој влади разговарати са свима сем са ГП УРА и ДПС-ом.

До оваквог става према ГП УРА дошло је због тога што је управо из Абазовићеве странке пред ванредне парламентарне изборе покренута и потенцирана афера "До Квон", везана за јужнокорејског "краља криптовалута". 

У међувремену, разговор Спајића и Абазовића био је најављен за прошлу седмицу и то "из веома поузданих извора", али је тај разговор отказан због тога што Абазовић, како је саопштено из ПЕС, није показао "неку нарочиту заинтересованост". 

Што се тиче Бошњачке странке, она је у почетку словила за сигурног учесника у  новој влади, пре месец дана чак се лицитирало која би министарства требало да добије, а пре најновијег обрта, саопштено је да БС неће у владу ако новој црногорској влади мањинску подршку да коалиција За будућност Црне Горе. 

Лидер ГП УРА и премијер у техничком мандату Дритан Абазовић синоћ је саопштио да му се "не свиђају обриси нове владе". 

image