Србија и Балкан

Коалиција ЗБЦГ: Крив им Вучић и због пописа, а не примећују налоге доброжелатеља Црне Горе

Коалиција ЗБЦГ сматра да "оволика оптерећеност Александром Вучићем постаје забрињавајућа"
Коалиција ЗБЦГ: Крив им Вучић и због пописа, а не примећују налоге доброжелатеља Црне Горе© Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Коалиција "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ) саопштила је да се води "организована политичко-медијска хајка" против председника Србије Александра Вучића и оценила да то "потврђује високи степен немоћи представника бившег режима и њихову потпуну дезоријентисаност и изолацију".

"Оптуживати Александра Вучића да је крив и због одржавања пописа најбоље говори о дводеценијском насилном наметању идентитетског инжењеринга Мила Ђукановића и ДПС-а, који се након 30. августа распао у парампарчад и онда је пожељно тражити кривце у региону, а најпожељнија мета је Србија и њен председник", наводи се у саопштењу те коалиције.

Из коалиције додају да се притом редовно не примећују "свакодневне налогодавне интервенције" европског посланика Тонина Пицуле, бившег члана Европског парламента Романа Јакича и председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја који, како кажу, "манифестује своје наследно право на Црну Гору".

Оцењују и да "оволика оптерећеност Александром Вучићем постаје забрињавајућа".

"Уместо да наши политички опоненти размишљају како да дођемо до друштвеног консензуса око најважнијих процеса у Црној Гори, они функционишу у паралелном свету бојкота и херметичности који их неће одвести никуд. А ако им је заиста стало до црногорске независности нека прво осуде Пицулу, Харадинаја, Јакича и остале 'доброжелатаље' Црне Горе, па онда нека се врате на Александра Вучића, пошто су одавно изашли из бонуса кад је он у питању", закључује ЗБЦГ.

image