Србија и Балкан

Додик очекује брзо формирање власти

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да очекује брзо формирање стабилне власти, поручујући парламентарним партијама да заједничким радом очувају националне интересе
Додик очекује брзо формирање властиwww.globallookpress.com © Haris Memija

Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће након полагања заклетве у уторак 15. новембра организовати састанке са представницима парламентарних политичких партија.

Додик је истакао да су његова очекивања од парламентарних партија да се изјасне да ли ће бити део широке коалиције како би обезбедили двотрећинску већину у Народној скупштини.

Председник Републике Српске написао је на Инстаграму и најавио да формирање власти на основу изборних резултата почиње у уторак, 15. новембра, када ће бити одржана и конститутивна седница Народне скупштине, на којој ће положити председничку заклетву.

Додик је истакао да је циљ брзо формирање стабилне власти.

"Очекујем да се окупимо око Републике Српске и тиме покажемо њену снагу. Да заједно радимо на очувању националних интереса и стварању бољих услова за живот нашег народа", навео је Додик.

Он је додао да жели јачање односа са пријатељима у региону и свету и да се нада реализацији пројеката који су раније дефинисани као стратешки значајни.

"На томе ћу радити у наредном периоду", закључио је председник Републике Српске.

image