Србија и Балкан

Шестомесечни помен жртвама масовног убиства у Дубони и Орашју

У масовном злочину у селима у околини Смедерева и Младеновца убијено је девет, а рањено 12 особа
Шестомесечни помен жртвама масовног убиства у Дубони и Орашју© TANJUG/ VERAN MATIĆ

Поводом шест месеци од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона, у околини Смедерева и Младеновца, када је убијено девет, а рањено 12 особа, данас је одржан помен и запаљене су свеће за страдале.

Помен у Малом Орашју одржан је на месту страдања шесторице младића, а након тога и парастос у цркви Светог Апостола Вартоломеја.

Помен за три жртве из Дубоне одржан је на сеоским гробљима, а грађани су палили свеће и полагали цвеће и на месту страдања, преноси РТС.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Уроша Б. који је, како се сумња, 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља убио девет особа, од којих је двоје било малолетно, а покушао да убије још 20 људи, од којих је 12 ранио.

Окривљени Урош Б. у време извршења кривичног дела, није имао навршену 21 годину, због чега, сходно закону, њему није могуће изрећи казну доживотног затвора већ, као максималну, казну затвора од 20 година, што је тужилаштво и предложило у оптужници.

image