Србија и Балкан

Изложба у амбасади Србије у САД: Слике српских манастира са КиМ усред Вашингтона

Међу представљеним манастирима и манастир Дечани, који је на Унесковој листи угрожене светске баштине, поручио амбасадор Марко Ђурић
Изложба у амбасади Србије у САД: Слике српских манастира са КиМ усред Вашингтона© Инстаграм/Амбасада Србије у САД

У Амбасади Србије у Вашингтону отворена је изложба уметнице Маријане Петровић Петковић посвећена српским манастирима из 13. и 14. века на Косову и Метохији, који су уписани на Унескову листу светске баштине, саопштио је данас амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

Он је у објави на свом Истаграм налогу истакао да је међу представљеним манастирима и манастир Дечани, који је на Унесковој листи угрожене светске баштине.

"Прексиноћ смо у нашој Амбасади отворили уметничку изложбу чије слике приказују лепоту најзначајнијих српских манастира из 13. и 14. века на Косову и Метохији, који су уписани на Унеско листу светске баштине, укључујући и манастир Дечане, стављен на Унеско листу угрожене светске баштине. Честитамо уметници Маријани Петровић Петковић, за очување српске православне традиције и културе на својим сликама, као и духовног значења које ове цркве и манастири имају за наш народ", написао је Ђурић.

image