Србија и Балкан

Вучић са изаслаником Рамзана Кадирова

Вишевековни братски односи Русије и Србије још једном показали своју снагу, навео Турко Даудов
Вучић са изаслаником Рамзана Кадирова© Инстаграм/turko_daudov

Председник Србије Александар Вучић синоћ се у Београду састао са Турком Даудовим, изаслаником чеченског лидера Рамзана Кадирова.

Даудов је на свом Инстаграм налогу навео да је у сложеној политичкој ситуацији Русија стала у заштиту духовних, традиционалних и породичних вредности и показала Западу да не прихвата туђе идеологије које он намеће, па се може казати да је цео западни свет устао против тога.

"Међутим, без обзира на све потешкоће и колосални притисак Европе, руководство и народ Србије, не само да нису устали против, већ су показали и подршку Русији", навео је изасланик лидера Чеченије. 

Он је додао да је у Београд дошао како би лично исказао поштовање председнику Вучићу пренео да су "вишевековни братски односи Русије и Србије још једном показали своју снагу".

Председник Србије се захвалио на топлим речима подршке Рамзана Кадирова и навео да "руско-српски односи неће бити уништени ни под каквим притисцима", навео је Даудов на Инстаграму.

Он је Вучићу уручио национални чеченски огртач и капу, поручивши да је "чврстина Срба слична суровом карактеру горштака".

Информацију о састанку у Београду прво је објавио "Грозни информ", званична новинска агенција Чеченске Републике, док из Председништва није било најаве сусрета, али ни саопштења након разговора Вучића и Даудова.

image