Србија и Балкан

Вучић: Србија ће Кини увек бити поуздан партнер и пријатељ

Председник Србије данас се састао са представницима кинеских компанија и том приликом се захвалио Кини на подршци, истичући да је са њима разговарао и о новим инфраструктурним и енергетским пројектима
Вучић: Србија ће Кини увек бити поуздан партнер и пријатељwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Србије Александар Вучић приредио је данас ручак представницима кинеских компанија које послују у Србији.

Вучић је изразио захвалност партнерима и пријатељима из Кине због изузетне сарадње и заједничке визије у којој Србија напредује, али се захвалио и на свакој помоћи коју нам је Кина пружила у најтежим тренуцима, како у време пандемије изазване вирусом ковид-19, тако и данас, када се цео свет, како председник наводи на Инстаграму, суочава са озбиљном енергетском кризом.

"Захвалан сам и за све кинеске инвестиције и подршку кинеске државе нашој земљи и зато што су увек делима показивали да су истински пријатељи Србије,", написао је председник и додао да га посебно радује нова авио- линија Београд-Тјенђин, јер ће то додатно повезати Србију и Кину.

Вучић је напоменуо да је са представницима кинеских компанија разговарао и о новим инфраструктурним и енергетским пројектима, који ће бити од огромног значаја за Србију.

"Хвала што сте данас са нама. Србија ће увек бити ваш искрен и поуздан партнер и пријатељ", поручио је председник на Инстаграму.

image