Србија и Балкан

Додик одговорио НАТО лобисти Гинтеру: Умоболно и морбидно

Гинтер Фелингер позвао је на бомбардовање Бањалуке и рушење здања у коме седи председник Републике Српске Милорад Додик
Додик одговорио НАТО лобисти Гинтеру: Умоболно и морбидно© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Поводом позива аустријског НАТО лобисте Гинтера Фелингера да се "у случају рата и отцепљења мора бомбардовати Бањулука и срушити нова зграда Владе Милорада Додика", председник Републике Српске каже да такви коментари нису уопште "духовити", како то сматрају појединци, већ су напротив "умоболни и морбидни".

Веома је забрињава што се његове поруке уопште преносе у медијима и шире друштвеним мрежама, наводи Додик, јер у њима само исијава мржња према српском народу и позиви на насиље.

"Свуда у свету такве изјаве и њихово даље преношење у медијима и на друштвеним мрежама наишло би на осуду и било би санкционисано. Међутим, с обзиром на то да је реч о србомрзачким порукама у којима он позива на бомбардовање Бањалуке, а недавно и Београда онда се то назива 'духовитошћу'", истакао је Додик у изјави за Срну.

Додик каже да у тим порукама не види ништа "духовито", осим да је то болесно и морбидно, те да на тај начин шири мржњу према српском народу, Републици Српској и Србији.

Додик је нагласио да је овај аустријски НАТО лобиста најмање позван да прича о Милораду Додику који никоме није претио ратом.

"Својом објавом Фелингер је довољно рекао о себи и какве су му намере. Шта има да се прича даље о особи, не могу рећи ни човек јер то није човек, који је позивао да се са Ташмајдана уклони споменик трогодишњој девојчици Милици Ракић која је само једна од недужних жртава агресије НАТО савеза на Србију 1999. године", истакао је Додик.

Појашњавајући о каквом провокатору и мрзитељу свега српског говори, Додик је подсетио да је приликом посете Београду свакодневно провоцирао ширећи заставу Албаније и позивајући грађане Србије на "обојену револуцију".

Нагласио је да такав монструм не заслужује никакав коментар, а да има било какве правде његови налози на друштвеним мрежама би давно били угашени и таквим ликовима би било забрањено да било где објављују своје насилничке србомрзачке коментаре.

image