Србија и Балкан

Петковић о новом провоцирању Срба: Куртијеви специјалци упали у село код Звечана

Из Канцеларије за КиМ истичу да најновија демонстрација силе Куртијевог репресивног апарата недвосмислено разоткрива његову намеру да се изазове дестабилизација ширих размера
Петковић о новом провоцирању Срба: Куртијеви специјалци упали у село код Звечана© FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је да је више десетина Куртијевих наоружаних специјалаца упало данас поподне у три магацина са робом у месту Дољане надомак Звечана, под изговором потраге за нелегалном робом, а са једним јединим правим циљем - да испровоцира неодмерени реакцију Срба и оптужи их за тензије на терену.

Из Канцеларије за КиМ истичу да најновија демонстрација силе Куртијевог репресивног апарата недвосмислено разоткрива његову намеру да се изазове дестабилизација ширих размера, са циљем да процес нормализације односа са Београдом буде срушен, а обавезе које је Приштина преузела у његовом досадашњем току буду поништене.

"Упад наоружаних приштинских окупатора са десетинама дугих цеви у магацин код Звечана, јуриш на робу од које бројне породице живе, јесте ништа друго до подизање температуре пред нову рунду дијалога у Бриселу. Због тога је важно да су Срби по ко зна који пут сачували мир и присебност и нису насели на најновију Куртијеву провокацију, која је срачуната да изазове реакцију српског народа. Београд је тај који месецима уназад гаси пожаре и смирује страсти на Косову и Метохији, како би се избегло да група екстремиста и шовиниста у Приштини цео регион врати у деведесете године прошлог века", пише у саопштењу Канцеларије за КиМ.

image