Србија и Балкан

Ђурђевић Стаменковски: "Национално окупљање" ће затражити да Србија постане део БРИКС-а

Ђурђевић Стаменковски је рекла и да су чланице БРИКС-а пријатељски настројене према Србији, у односу на Европску унију чија се политика заснива на уценама
Ђурђевић Стаменковски: "Национално окупљање" ће затражити да Србија постане део БРИКС-а© F.S./ATAImages

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да ће коалиција "Национално окупљање" коју чине српски покрет Двери и српска странка Заветници, затражити да Србија постане део БРИКС-а.

"Време је да Србија изађе из бриселске изолације. Европска унија има алтернативу, а то је БРИКС", поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је у изјави за медије навела да БРИКС окупља водеће светске економије и да контролише преко 50 одсто свих светских ресурса, не рачунајући земље чланице које су на чекању, када ће тај проценат, према њеној оцени, бити још већи.

"Србија је преко 20 година заробљена у замци европских интеграција, последице су губитак суверенитета и разградња домаће привреде, време је да изађемо из бриселске изолације. Европска унија има алтернативу и то је БРИКС", рекла је она.

Додала је и да су чланице БРИКС-а пријатељски настројене према Србији, у односу на Европску унију чија се политика, према њеним речима, заснива на уценама.

"Чланице БРИКС-а не признају независност тзв. Косова, а према свим анкетама, грађани Србије имају веће поверење у БРИКС него у ЕУ", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Истакла је да ће Национално окупљање затражити да Србија постане део БРИКС-а, јер су тамо, према њеним речима, врата за нашу земљу отворена.

image