Србија и Балкан

Досије Икс српског Твитера: Или јеси, или ниси - Микетић!

Док се чека расплет - или још већи заплет - ситуације, на Иксу су се ушанчила два супротна табора. Да ли сте за или против Микетића, постало је важније од тога шта мислите о Хамасу, сукобу у Украјини или родној равноправности
Досије Икс српског Твитера: Или јеси, или ниси - Микетић!© Milan Maricic/ATAImages

Аналитичари ових дана интензивно говоре о повишеној политичкој температури, алудирајући на предстојеће изборе. Развој догађаја им је, међутим, сурово - и буквално - дао за право, након што се народни посланик и члан странке Заједно Ђорђе Микетић нашао у жижи јавности. 

У питању је експлицитни снимак иза кога, по његовим тврдњама, стоје државне институције и БИА, што је та Агенција одмах демантовала. 

Док се чека расплет - или још већи заплет - ситуације, на Иксу су се ушанчила два супротна табора. Да ли сте за или против Микетића, постало је важније од тога шта мислите о Хамасу, сукобу у Украјини или родној равноправности. 

Или јеси, или ниси - Микетић! 

Сви смо ми Микетић

"Саопштење БИА у ком се позива народни посланик Микетић да обнародује шта је све садржај његовог приватног снимка представља слом државе и њене безбедности", оценио је оштро Борис Тадић, лидер СДС-а.

Сасвим друго мишљење имао је маркетиншки стручњак Небојша Крстић

"Микетић је кандидат листе 'Србија против насиља' иако његов кућни видео представља озбиљно насиље над јавношћу", казао је Крстић.

Благо држави која нема никаквих проблема него само порно снимак, одговорила је Марија Панић.

"Будите сигурни да ће свако од нас проћи исту тортуру млевења на живо кроз СНС медије као он, ако им се учини да можемо да угрозимо њихову владавину. Најсуровије, без трунке људскости", поручио је корисник Горан Петровић.

Он је притом поделио поруку "Сви смо ми Микетић", на шта је стигао одговор: "Надам се да нисте сви Микетић".

Разапети Микетић

Да је било ко из власти уместо Микетића на снимку, ви би га разапињали, поручио је Икс јавности Владимир Ђукановић.

"Имали би специјалне емисије и саговорнике на тему угрожености жена које су принуђене да се баве проституцијом, а које бахати представници власти искоришћавају за ниске страсти и то плаћају народним парама", навео је члан Председништва СНС-а Владимир Ђукановић.

Пошто је на снимку високо рангирани опозициони политичар са Шолак-Ђилас листе, онда вас баш брига за све горе поменуте теме, додао је Ђукановић.

Нека се повуче из кампање док не прође ово, написала је Ксенија. 

"И немојте само 'то раде и они' јер ако неко коље не значи да ћу да кољем и ја", истакла је позната твитерашица.

"Пропагирају културу и неке више вредности а овамо бране разврат и дрогирање. Нигде у свету овакав снимак ни један политичар не би преживео у политици. Хоћете Запад али по вашим мерилима где се у свакој председничкој кампањи ископавају овакви снимци јер је то политичка смрт", навела је Данијела Марковић.

С том разликом што се овде не "ископавају", већ их служба краде, одговорила је Макилица

Микетић не сме да стане!

Бело је боја демократије, духовито је твитовао новинар Зоран Ћирјаковић.

Неки су догађај искористили као инспирацију за изборну кампању.

"Имам слоган за опозицију. Микетић не сме да стане!", објавио  је Шоракс "дорађену" верзију актуелног слогана "Србија не сме да стане".

Корисник Тренер се сложио са њим, уз напомену да би било "доста супротстављених мишљења, кад би ишао слоган 'кампања од врата до врата'". 

Након многих оптужби да БИА стоји и за свега, неки су се уплашили шта би могло о њима да се сазна, па су решили превентивно да се аутују. 

"Знам да БИА има негде снимак где крљам сарму и мајонез, у руци крајка белог хлеба", био је један од коментара.

"Зато смо ми на тренингу увек били у кимону кад радимо рвање, није ово баш најпрактичније, после може да ти се појави снимак на Tвитеру", објаснио је корисник Само вас посматрам.

image