Србија и Балкан

Побркани лончићи: Прозападна опозиција не зна да л' је за или против немачко-француског плана

У сусрет изборима прозападна опозиција је потписала "Договор за победу", али није усагласила на којој политици ће ту победу да освоји, па сад појединци дају "раштимоване" изјаве о спољној политици коју заступају
Побркани лончићи: Прозападна опозиција не зна да л' је за или против немачко-француског плана© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Носилац листе "Србија против насиља" Мирослав Алексић изјавио је у Грачаници да се та коалиција противи усвајању француско-немачког плана за Косово и Метохију.

Коалицију "Србија против насиља" чини осам странака које имају различите ставове и по питању Косова и Метохије, као и о увођењу санкција Русији.

Тако је први на листи Радомир Лазовић већ раније позивао на усклађивање спољне политике Србије са Европском унијом, што подразумева и увођење санкција Русији.

"Француско-немачки план би могао да буде добар корак за даље", рекао је својевремено Лазовић.

Данас пак пред изборе и то у Грачаници, Алексић поручује да је потребна нормализација живота, али не по било коју цену.

"Сваки договор који подразумева кршење Устава Србије, који подразумева било какву врсту признања независности Косова или столицу у Уједињеним нацијама је неприхватљив за листу Србија против насиља", каже Алексић.

Додаје да се Србија није обавезала да ће поштовати план Запада, већ се, тврди Алексић, обавезао Александар Вучић у своје име.

"Можемо да разговарамо о неком другом споразуму и решењу", каже Алексић и напомиње да је Заједница српских општина изгубила сваки смисао.

"ЗСО је требало много раније да буде формирана када је потписан Бриселски споразум, када је то имало некаквог смисла. У овом тренутку чини се да је ЗСО само бацање прашине у очи да смо као Срби нешто добили, а суштински нећемо добити ништа. Треба све да се ресетује и стави поново на сто", казао је Алексић.

image