Србија и Балкан

Канцеларија за КиМ исплаћује 11 милиона динара за децу оболелу од ретких или тешких болести

Помоћ ће бити исплаћена у децембру, а њом су обухваћене 182 породице са КиМ
Канцеларија за КиМ исплаћује 11 милиона динара за децу оболелу од ретких или тешких болестиGetty © John Moore/Getty Images

Канцеларија за Косово и Метохију исплатиће током децембра помоћ за децу до 18 година која болују од ретких или тешких болести, а потичу из социјално угрожених породица са простора КиМ.

Како су за "ТВ Мост" рекли у Канцеларији, за ову врсту помоћи припремљено је 11 милиона динара, а њоме ће бити обухваћене 182 породице.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ из Сектора за повратак, социјална питања и људска права, Светлана Миладинов каже да је ово још једна у низу помоћи државе Србије која препознаје потребе нашег народа на КиМ.

"Реч је о додатном виду помоћи за социјално угрожене породице на име помоћи за лечење члана породице који болује од ретке или тешке болести. Све породице су корисници Центара за социјални рад на територији КиМ, а оболели чланови породица су деца узраста до 18 година. Овом одлуком биће обухваћене укупно 182 социјално угрожене породице. Важно нам је да помоћ стигне до оних коима је најпотребнија", поручила је Миладинов.

image