Србија и Балкан

Вучић: Шта год да се деси увек ћемо бити уз Србе на КиМ

Вучић је рекао и да ће бити незадовољан ако листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" не буде имала самостално апсолутну већину
Вучић: Шта год да се деси увек ћемо бити уз Србе на КиМ© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је на предизборном скупу у Крушевцу да ће до последњег даха штитити националне и државне интересе и интересе српског народа на КиМ.

"Шта год да се деси, увек ћемо да будемо уз свој народ и пре и после Бањске и увек ћемо да будемо уз Србе који на Косову и Метохији живе. И никада их нећемо оставити на цедилу. Наш је посао да у наредном периоду обезбедимо да ви живите боље", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да ће бити незадовољан ако листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" не буде имала самостално апсолутну већину.

"Кажу они, побеђују сигурно. Још три одсто да изађе, још пет одсто да изађе, па више нећемо моћи да формирамо владу ни са овима, ни са онима. И они ваљда мисле како нас тиме плаше. Као да ми немамо истраживања, као да не идемо у народ. Ја ћу бити незадовољан ако ова листа не буде имала апослутну већину, без било кога другог, без социјалиста, без мањинских странака. И то је једини циљ, 50 плус процената у мандатима", рекао је Вучић.

Како је рекао, видеће се ко ће да се смеје за 10 дана, додајући да између ових других нема разлике и да су сви "за истог тајкуна".

"Србија хоће напред. Србија хоће да брине о својој деци. Србија хоће да брине о својој будућности. Србија хоће победу", поручио је Вучић.

Подсетио се и претходне изборне кампање у којој су његови политички противници говорили о томе како Вучић чека 3. април да уведе санкције Русији, додајући да је година после тога прошла и да санкција нема, а да су управо они 5. априла у глас почели да говоре да је Вучић крив јер није увео санкције Русији.

Моравски крај добија најмодернији дигитални аутопут

Вучић је, на предизборном скупу напредњака у Крушевцу, подсетио и да су грађани у том крају раније сањали о томе да аутопут дође и до Трстеника и Краљева и да се то остварује, пошто ће моравски крај добити најмодернији дигитални аутопут.

Вучић је рекао да је данас отворена још једна деоница Моравског коридора од Макрешана до Кошева у дужини од 11 километара и да се провозао целом деоницом од Појата до Кошева у дужини од 27,6 километара Моравског коридора.

Поручио је грађанима градова и места у томе делу Србије кроз које пролази Моравски коридор да на изборима подршка листи "Србија не сме да стане" не буде нигде мања од 50 одсто.

Вучић је истакао да са друге стране опозиција нема никакав програм да понуди грађанима осим мржње према њему и његовој породици.

"Сваког дана нека нова измишљотина и увреда, али једно је сигурно, никада нећете ништа посебно мудро нити паметно да чујете, јер неће да се баве плановима и програмима, јер планова и програма немају. Како им је кампања текла? Кренули су са тим да ми отац није отац, да ми је мајка неморална, да ми син није син, већ комшијско дете. Наставили су са тим да смо отприлике сви убице и криминалци, а они који су отели 619 милиона евра препоштени, па треба да нам соле памет и држе лекције о корупцији", рекао је Вучић.

Каже да су се сада окупили како би држали дебате на које може само да се насмеје. Додаје да је исто и када их питају шта мисле о санкцијама Руској Федерацији и другим важним темама.

Вучевић: Отворили смо више од 550.000 радних места, изградили готово 500 километара нових аутопутева

Председник Српске напредне странке (СНС) и први на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Милош Вучевић изјавио је вечерас да грађани на изборима 17. децембра имају само два избора - између политике коју представља Александар Вучић и друге политике са свим листама коју, како је рекао, представља, заступа, командује и шефује Драган Ђилас.

"Драган Ђилас је шеф свих осталих листа, у то не морате имати дилему. Свима командује, и левима и деснима и зеленима и жутима и неким другим бојама и немају никакав заједнички програм, никакве заједничке идеје, никакве политике. Без одговорности према држави, без бриге за народ само са жељом да се дограбе далеко богатијих каса, државе и наших градова и општина. Заједничких каса које сте ви напунили својим радом која је држава стицала претходних година. И када тако поставимо ствари, знамо да су избори 17. децембра одлучујући", поручио је Вучевић.

Он је грађанима поручио да је СНС, заједно са народом, у претходних 11 година много тога прошла и изборила се са великим изазовима, попут поплава, мигрантске кризе, короне, спасила економију државе, издржала притиске од почетка рата у Украјини, нови талас сукоба на Блиском истоку.

"Показали смо да заиста када постоји јединство народа, када имате јасну политику и визију и пре свега када имате снажно лидерство, онда можете да постижете резултате какве грађани заслужују и какав народ очекује. И управо, захваљујући народу, грађанима Србије, али и уз ту снажну диригентску палицу Александра Вучића, Србија се изборила са свим тим", поручио је Вучевић.

Како је рекао, отворили су више од 550.000 радних места, изградили готово 500 километара нових аутопутева.

"Погледајте колико је фабрика отворено широм Србије. Погледајте колико нам је војска данас снажнија. И пре свега, како расту и плате и пензије које иду у складу са растом економског стандарда. Али то је тек пола посла. На пола пута смо. И ја мислим да сте сви свесни шта то значи у односу на изборе 17. децембра. Ако не будемо чували то што смо заједнички стварали, све ће буквално пасти у воду", рекао је Вучевић.

Додао је да су зато предстојећи избори суштински врло јасни и једноставни.

"Бирамо између тога да Србија настави овим путем, бирамо између оне политике коју представља Александар Вучић и коју представља наша листа - Александар Вучић Србија не сме да стане, и бирате за оне листе за Драгана Ђиласа и за повратак у 2012, односно у онај период када смо губили, били понижавани, буквално сваки дан слушали само лоше вести, губили фабрику за фабриком, о аутопутевима могли смо само да сањамо", навео је лидер СНС.

Додао је да борба за КиМ није смела да се спомене, да нисмо смели да кажемо да смо поносни грађани Србије, јер је то било непопуларно.

"То вам није помагало да добијете неки издашан, уносан посао који је био резервисан само за мали круг привилеговане групе, такозване жуте елите. И тада жуте и данас жуте, и тада и данас предвођене Драганом Ђиласом. И зато, драги Крушевљани, драги грађани Расинског округа, 17. децембра сви на гласање, идемо сви да гласамо, идемо да победимо, идемо да победимо убедљиво", поручио је Вучевић.

Кркобабић: Доделићемо још 187 кућа младим паровима

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић рекао вечерас да је потписано још 187 нових уговора за доделу празних кућа на селу младим брачним паровима, што чини укупан број од 2.650 додељених кућа за две и по године од када је пројекат почео.

"Сместили смо на тај начин 10.000 људи, 3500 деце и обезбедили им кров над главом. У Расинском округу додељено је 50 кућа, а просек година добитника је мањи од 30, а веровали или не, а то говори статистика, они су из града дошли на село", рекао је Кркобабић на предизборном скупу Српске напредне странке у Крушевцу.

Он је истакао да му је председник Србије Александар Вучић рекао да ће држава обезбедити колико год средстава је потребно да се овакви пројекти наставе.

image