Србија и Балкан

Министар одбране: Војска спремна да заштити Србе на КиМ

Србија неће дозволити нове злочиначке акције попут "Бљеска", "Олује" или погрома из 2004. године, поручио Вучевић
Министар одбране: Војска спремна да заштити Србе на КиМ© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ bg

Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је изазовна, а до напетости је дошло искључиво једностраним одлукама Приштине, рекао је министар одбране Србије Милош Вучевић у разговору за "Српски телеграф".

"Ми пажљиво пратимо ситуацију  јер желимо да одржимо мир и стабилност, иако разумемо како се осећа наш народ који живи на КиМ и колико му је тешко", навео је министар.

Он је истакао да Србија неће дозволити нове злочиначке акције попут "Бљеска", "Олује" или погрома из 2004. године.

"Ми смо увек показивали да смо за наставак дијалога и решавање свих отворених питања за столом и наставићемо да инсистирамо на смиривању напетости и тензија и рационалном приступу решавању проблема", поручио је Вучевић.

Министар одбране је додао да је Војска Србије способна и спремна да одговори на сваки задатак и сваку наредбу како би одбранила суверенитет и територијални интегритет земље, штитећи своје грађане и водећи  рачуна о безбедности Срба на Косову и Метохији.

"Наравно да нико не жели сукобе, ни ратове, али Србија је озбиљна држава и предузима све кораке да може да одговори на сваки изазов и потенцијални проблем", закључио је он.

image