Србија и Балкан

Кнежевић: Тражићу да у Уставу ЦГ српски језик буде изједначен са црногорским

Кнежевић је истакао да људи из Црне Горе који живе у Србији имају право на двојно држављанство и да је уверен да Србија нема ништа против потписивања споразума о двојном држављанству
Кнежевић: Тражићу да у Уставу ЦГ српски језик буде изједначен са црногорским© Tanjug/MEDIA BIRO

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је данас на трећем конгресу те странке да ће партија коју предводи након пописа инсистирати да дође до допуна Устава, којима ће српски језик бити изједначен са црногорским.

"Не желимо да мењамо Устав, него да га допунимо", рекао је Кнежевић и додао да ће остати посвећен идеји да се помире православни Срби и Црногорци.

Он је истакао да људи из Црне Горе који живе у Србији имају право на двојно држављанство и да је уверен да Србија нема ништа против потписивања споразума о двојном држављанству, објавиле су "Вијести".

Кнежевић је рекао да је потребно "да се помире" православни Срби и Црногорци, али не на штету Бошњака и Хрвата.

Кнежевић је истакао да је ДНП-у, када је спољна политика у питању, приоритет чланство Црне Горе у ЕУ.

Истакао је да ДНП жели развијање односа са "братском Русијом" и да се моли за мир између "братског руског и украјинског народа".

ДНП жели дубљу сарадњу и са Кином, истакао је.

Кнежевић је рекао да ће, док постоји иједан члан, ДНП подржавати територијални интегритет Србије у чијем саставу је Косово и Метохија и да од тога неће одступити.


image
VV inauguration
banner