Србија и Балкан

Милановић: Црна Гора што пре да уђе у чланство ЕУ

На састанку се разговарало и о билатералним односима две државе, као и о безбедносној и политичкој ситуацији у југоисточној Европи, наводи се у саопштењу председника Милановића
Милановић: Црна Гора што пре да уђе у чланство ЕУ© Predsjednik.hr

Хрватски председник Зоран Милановић oценио је да да Црна Гора треба што пре да уђе у Европску унију, те да ће у том смислу моћи да рачуна на снажну подршку Хрватске.

Kaко је саопштено из кабинета Милановића главна тема састанка данашњег састанка у Загребу између њега и црногорског министра спољних послова Филипа Ивановића, биле су европске интеграције и перспектива уласка Црне Горе у Европску унију.

"Председник Милановић става је како Црна Гора што је могуће пре треба да уђе у чланство ЕУ, поготово имајући у виду чињеницу да је већ годинама чланица НАТО-а и савезник. На састанку се разговарало и о билатералним односима две државе, као и о безбедносној и политичкој ситуацији у југоисточној Европи", пише у саопштењу.

Уз Ивановића на састанку су били опуномоћени министар и отправник послова Црне Горе у Хрватској Дамир Грбовић, в.д. генералног директора за билатералне послове у Министарству спољних послова Црне Горе Александар Дрљевић и друга секретарка из Амбасаде Црне Горе у Хрватској Анђела Дармановић.

Уз председника Милановића састанку су присустововали и амбасадор Хрватске у Црној Гори Веселко Грубишић, саветник Председника за спољну и европску политику Невен Пелицарић и саветник Председника за националну сигурност Драган Лозанчић.

image