Србија и Балкан

Вулин америчкој амбасади у БиХ: Или је проблем што су Срби православни или сте само лицемерни

Председник САД заклетву полаже на хришћанској Библији, па ако то није дискриминација у Сједињеним Америчким Државама, зашто је православни 9. јануар дискриминација у БиХ, реторички се упитао доскорашњи директор БИА и сенатор РС
Вулин америчкој амбасади у БиХ: Или је проблем што су Срби православни или сте само лицемерни© FOTO TANJUG/ STR

Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) и сенатор Републике Српске Александар Вулин истакао је да је 9. јануар изабрао Србе, а не они њега, као и да су православни Срби могли да бирају свој празник, изабрали би баш тај.

Коментаришући наводе Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини да је "велики проблем то што Срби у Републици Српској свој рођендан прослављају на верски празник", Вулин је упитао: да ли је проблем то што су Срби православни или сте само лицемерни и бахати.

Сенатор Српске је у изјави рекао да не зна зашто је обележавање православних датума дискриминација било кога, али зна да председник САД заклетву полаже на хришћанској Библији, не на Уставу, Курану или Талмуду.

"Ако то није дискриминација у Сједињеним Америчким Државама, а зашто је православни 9. јануар дискриминација у БиХ? Или је проблем што су Срби православни или је Амбасада САД у БиХ лицемерна колико и бахата, сами изаберите одговор", поручио је он.

image