Србија и Балкан

Вучић на састанку Светског економског форума у Давосу

Током боравка у Давосу, председник Србије имаће низ билатералних сусрета са светским и европским званичницима, као и бројним представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија
Вучић на састанку Светског економског форума у Давосу© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће од данас до 19. јануара у Давосу, где ће присуствовати годишњем састанку Светског економског форума.

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Републике, Вучић ће учествовати на сесији "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана", а планирано је и присуство председника на панелима "Враћање вере у глобални систем" и "Изградња Европе будућности", као и учешће у дискусији на тему Ново евроазијско свитање.

Председник Србије је на Инстаграму објавио фотографију из хеликоптера из планинског места Клостерс надомак Давоса.

Током боравка у Давосу, председник Србије имаће и низ билатералних сусрета са светским и европским званичницима, као и бројним представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, наведено је у саопштењу.

Годишњи састанак Светског економског форума (СЕФ) у Давосу почео је јуче и трајаће до 19. јануара, а на њему ће учествовати више од 100 представника држава, све главне међународне организације, 1.000 партнера СЕФ, као и лидери цивилног друштва и стручњаци.

image