Србија и Балкан

Вучић: Хвала Макрону јер је део излагања у Давосу посветио Србији

Француски председник претходно је изјавио да је Србија на европском путу, баш због тога што је Европска унија пројекат који подразумева да не зависите од великих сила
Вучић: Хвала Макрону јер је део излагања у Давосу посветио Србији© Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Председник Србије Александар Вучић захвалио се вечерас француском председнику Емануелу Макрону посветио Србији један део излагања на Светском економском форуму у Давосу.

"Имао сам срдачан сусрет са пријатељем Емануелом Макроном, разговорали смо о главним темама на Светском економском форуму и перспективама Србије на путу ка Европској унији. Захвалио сам му се на томе што је део свог излагања на Светском економском форуму посветио управо нашој земљи, рекавши да је ЕУ добар пројекат за Србију која је одабрала тај пут, чиме нам је на посебан начин изразио подршку", навео је Вучић на свом инстаграм налогу.

Макрон је претходно изјавио да је Србија на европском путу зато што је ЕУ пројекат који не зависи од великих сила.

"Видим овде добре пријатеље и добре лидере. Знам да је председник Србије Александар Вучић ту. Његова земља је на европском путу баш због тога што је Европска унија пројекат који подразумева да не зависите од великих сила", рекао је Макрон на Светском економском форуму у Давосу.

image