Србија и Балкан

Додик поручио: Трамп показао да је одличан лидер, желим му величанствену победу

Кад пошаље Бајдена у историју, то ће бити велики дан и за Америку и за свет, поручио је председник РС и додао да је тај дан близу
Додик поручио: Трамп показао да је одличан лидер, желим му величанствену победу© BORISLAV ZDRINJA

Председник Републике Српске Милорад Додик је изјавио да подржава Доналда Трампа и пожелео му победу на предстојећим председничким изборима.

"Доналд Трамп је показао да је одличан лидер, а његове изјаве о Виктору Орбану и Путину показују да он разуме да Америка не може бити јака и велика ако ратује са свима", објавио је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Он је додао да се "односи граде на основу поштовања и да Трамп то разуме".

"Кад пошаље Бајдена у историју, то ће бити велики дан и за Америку и за свет. Тај дан ће доћи врло брзо. Подржавамо Доналда Трампа. Желимо му величанствену победу", истакао је Додик.

Доналд Трамп је претходно изјавио да има добре односе са руским председником Владимиром Путином, а да је мађарски премијер Виктор Орбан "паметан момак".

"Слагао сам се са Путином. Добро је слагати се са људима попут Путина. Водио сам разговоре и са председником Си Ђинпингом, имамо прелепе односе", изјавио је Трамп у интервјуу са новинаром Шону Хенитију на каналу "Фокс њуз".

image