Србија и Балкан

Боцан-Харченко: Трговинска сарадња Србије и Русије константно расте

Данашњи скуп привредника у Београду и Москви веома важан за даљи развој већ добрих односа, рекао је Боцан-Харченко
Боцан-Харченко: Трговинска сарадња Србије и Русије константно расте© https://www.beograd.rs/

Tрговинска размена између Русије и Србије је у сталном порасту, без обзира на потешкоће и отежане услове за привредну сарадњу, нагласио је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко на данашњој пословној конференцији "Москва – Београд", која је одржана у оба града у формату телемоста. 

Подсетио је да је недавно одржан сличан скуп са представницима градова Санкт Петербурга и Београда. 

Боцан-Харченко је посебно истакао принципијелни став Београда и Председника Србије Александра Вучића о привржености националним интересима земље и одбијању да се придружи нелегитимним антируским санкцијама Запада.

Указао је на важност директног дијалога на највишем нивоу, истакавши да регуларни контакти српског лидера са Председником Руске Федерације Владимиром Путином опредељују смернице за даље јачање руско-српског стратешког партнерства.

Александар Боцан-Харченко је подвукао да постоји огроман потенцијал за успостављање и продубљивање регионалне сарадње између Русије и Србије у областима инфраструктуре, саобраћаја, енергетике, иновација и здравства.

Догађају је присуствовао секретар Града Београда за привреду Никола Кожовић, који је истакао значај данашње конференције у даљем побољшању привредне сарадње између Београда и Москве. 

"Руске компаније су и до сада имале значајна улагања у нашу земљу. Постоји све веће интересовање ИТ компанија за Србију, као и оних из области инфраструктуре, телекомуникација, што је јако добар показатељ доброг пословног амбијента у Србији", рекао је Кожовић. 

Учесницима скупа обратила се и министар саветник амбасадора Републике Србије у Руској Федерацији Гордана Божић, као и бројни представници привреде Београда и Москве.

image