Србија и Балкан

Уклоњен ћирилични назив "Комерцијалне банке" у Косовској Митровици

По незваничним сазнањима тог портала, "НЛБ Комерцијална банка" обуставиће рад на КиМ 31. јануара.
Уклоњен ћирилични назив "Комерцијалне банке" у Косовској Митровици© Printscreen/Komercijalna banka

Са зграде експозитуре "НЛБ Комерцијалне банке" у Косовској Митровици, која годинама послује на северу покрајине, јуче је уклоњен њен знак, што значи да се приштинска власт дефинитивно припрема за увођење евра као једине валуте.

Знак с ћириличним натписом "Комерцијална банка", дугачак неколико метара, склоњен је у касним поподневним сатима, преноси Коссев.

По незваничним сазнањима тог портала, "НЛБ Комерцијална банка" обуставиће рад на КиМ 31. јануара.

Медији су крајем децембра писали да су наводно запослени филијале те банке у Косовској Митровици добили обавештење своје централе у Београду да је Извршни одбор банке донео одлуку о затварању филијале и свих девет експозитура те банке на КиМ.

Уследили су извештаји да је више корисника банке на КиМ добило електронском поштом обавештење о наводном затварању експозитура 31. јануара.

Корисници из Звечана и Косовске Митровице добили су обавештење да ће бити пребачени у експозитуру у Рашки. Идентично обавештење стигло је корисницима из Косовске Митровице и Грачанице - писао је крајем децембра Радио Контакт Плус.

Коссев пише да на сајту те банке нема информација о затварању експозитура на КиМ, али наводи да је београдски лист "Политика" о томе писао уочи Нове године, позивајући се на потврду Народне банке Србије.

Датум наводног обустављања рада те банке поклапа се са најављеним почетком примене Уредбе Централне банке Косова којом се одређује да је евро једина дозвољена валута на тзв. Косову, указује Коссев.

image