Србија и Балкан

Јерковић: Један од наших главних услова биће унутраша контрола града Београда

Носилац листе за београдске изборе "Ми - глас из народа" каже да су за њега "све политичке партије неприхватљиве", али оставља могућност уласка у градску власт
Јерковић: Један од наших главних услова биће унутраша контрола града Београда© Antonio Ahel/ATAImages

Носилац листе за београдске изборе "Ми - глас из народа" Александар Јерковић изјавио је данас поводом конститутивне седнице Скупштине града Београда која је заказана за 19. фебруар да су за њега "све политичке партије неприхватљиве, али да га интересује спровођење програма за Београд који је представљен у кампањи" и да ће разговарати са оним ко прихвати да спроводи ту политику.

"Нас једино интересује оно што смо обећали грађанима, побољшање саобраћаја, паркинг места, бесплатни оброци у вртићима школама, то је оно што је важно. Онај ко буде хтео да прихвати да спроводи нашу политику ми немамо проблема да разговарамо", рекао је Јерковић на ТВ Пинк одговарајући на питање шта се може очекивати на седници.

Јерковић је рекао да постоји још један услов.

"Један од наших главних услова ће бити да добијемо унутрашњу контролу града Београда, орган који би имао апсолутно увид у све што се дешава, у сваки документ, канцеларију. Искрено мислим да то нико у овом моменту неће прихватити", рекао је Јерковић.

Он је најавио и да ће "верификовати" мандате 19. фебруара јер, како је навео, "грађани нису гласали ни за његову фризуру, ни за браду доктора Бранимира Несторовића".

"Они су гласали за београдски програм, програм 'Нема назад - иза је Србија' и у мени и у др Несторовићу препознали људе који тај програм могу да спроведу", навео је Јерковић.

Јерковић је рекао и да у овом тренутку "коалиција" има "златни глас" када може да одлучује у Београду, оцењујући да је покрет "Ми" у таквој ситуацији одлучио да буде пасиван, а разлог види у намери да се оснује странка и како је рекао, "ухлебе партијски војници".

"У овој ситуацији ви кажете - хајдемо на нове изборе. Ту постоје три сценарија - да омогућите једној страни да може самостално без вас да одлучује о свему или другој страни или да поново будете у истој ситуацији што је мало вероватно. Ви сад ситуацију у којој можете нешто озбиљно да мењате у друштву жртвујете зарад једног-два или три одборника више. А шта ће вам више? Они су одлучили да праве странку, а кад имате странку онда морате да размишљате о 'ухлебљењу' својих политичких војника", рекао је Јерковић.

Јерковић је објаснио да није постојао коалициони споразум, јер је у питању група грађана, али да јесте постојао споразум између људи, а говорио је и о томе да није било кохерентности међу члановима у претходном периоду, те да се то могло видети и током предаје листе за Београд.

image