Србија и Балкан

Нове информације из фабрике "Милан Благојевић": Повређено шест радника, избио пожар, а не експлозија

Још је рано причати о томе шта је узрок пожара, кажу у фабрици из Лучана
Нове информације из фабрике "Милан Благојевић": Повређено шест радника, избио пожар, а не експлозија© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

У фабрици наменске индустрије "Милан Благојевић" у Лучанима дошло је до пожара око 9.20, а не до експлозије, појашњава представница тог предузећа Милка Јовановић Божић.

Према информацијама из Опште болнице у Чачку, у ургентно пријемну службу из пожара у војној фабрици "Милан Благојевић" у Лучанима примљено је шесторо радника, они су у стабилном стању и нису животно угрожени.

"Два пацијента са опекотинама главе, лица и екстремитета су смештени у јединицу интензивне неге. Четворо има лакше телесне повреде и они су на одељењу хирургије. Нико од њих није животно угрожен и њихово стање се прати, рекла је портпаролка Опште болнице, др Марија Страњанац за "Новости"

Претходно је у изјави за Танјуг Јовановић Божић је рекла да је до пожара дошло у погону за производњу једнобазних барута, у фази гњечења производа, у самој завршној фази.

"Морам да напоменем да је дошло до пожара, а не до експлозије, јер то су две сасвим различите ствари. Том приликом повређено је шест радника. Нико од њих није животно угрожен, након указане лекарске помоћи у дому здравља у Лучанима, пребачени су у Чачанску болницу, и управо смо добили информацију да ће четворица од њих сутра бити пуштени на кућно лечење, а двојица задржана још неки дан у Чачанској болници", рекла је Јовановић Божић.

Истакла је да је рано причати о томе шта је узрок пожара и да ће о томе говорити када надлежне институције, службе и комисије одраде свој део посла.

"Оно што са сигурношћу сада можемо да кажемо, то је да је, пошто постоји видео-надзор, сигурно испоштована целокупна процедура, сва заштита и безбедност на раду, како од стране предузећа, тако и од стране повређених и запослених радника", рекла је Јовановић Божић.

image
VV inauguration
banner