Србија и Балкан

Највише лажних лекара: У Црној Гори више од 20.000 фалсификованих диплома

Након здравственог система, велики проблем је просвета, али и безбедносни сектор, кажу из невладине организације Алтернатива Црне Горе
Највише лажних лекара: У Црној Гори више од 20.000 фалсификованих дипломаGetty © Jason Wells/Loop Images/Universal Images Group via Getty Images

У Црној Гори има више од 20.000 лажних диплома, највише у здравству, изјавио је Зарија Пејовић из невладине организације Алтернатива Црне Горе.

"Здравствени систем је у озбиљном расулу што се тиче лажних диплома. Након здравственог система, велики проблем је просвета, али и безбедносни сектор", рекао је Пејовић, преноси Срна.

Он је навео да је та организација поднела кривичну пријаву против 54 медицинара из Пљеваља и да је то већ ушло у процедуру.

"Када је реч о Клиничком центру Црне Горе, знамо да је око 130 људи ишло организовано са два или три аутобуса у Тутин да полаже испите", тврди Пејовић.

Он је напоменуо да је посебно забрињавајуће то што у овом тренутку око 5.500 диплома чека на нострификацију, од којих је, како тврди, макар 1.500 лажно.

image