Србија и Балкан

Мандићева странка о кривичној пријави ДПС-а: Јефтина политичка представа за јавност

Побеђени ДПС је све усамљенији, поручује Нова српска демократија
Мандићева странка о кривичној пријави ДПС-а: Јефтина политичка представа за јавностGetty © Filip Filipovic

Нова српска демократија (НСД) саопштила је да је неоснована кривична пријава коју је дeо опозиције Специјалном тужилаштву поднео против лидера те странке и председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића.

"Данас смо били сведоци да је део посланика опозиције поднео кривичну пријаву против председника Скупштине Црне Горе, господина Андрије Мандића, уз образложење да тиме желе да заштите Црну Гору од остатка света. У још једном покушају политичког театра, у ком јефтиним политичким доскочицама и представама за јавност, покушавају да политички профитирају у ономе на чему су деценијама градили политичку мантру, чији је идеолог искључиво ДПС: стварање националног јаза у црногорском друштву", саопштио је НСД.

"У неоснованој кривичној пријави, у којој тумаче закон друге државе, а не примењују Закон о државним симболима и дану државности Црне Горе, у ком је управо и наведено све оно што стоји у кабинету председника Скупштине - да симболи Републике Црне Горе утврђени Законом о грбу и застави Републике Црне Горе из 1993. године, уживају заштиту као и државни симболи утврђени тим законом", додаје се у саопштењу.

Из НСД-а кажу да је "побеђени ДПС све усамљенији".

"У правном галиматијасу и политичком скечу који је било отужно посматрати, осим непознавања основа правног система Црне Горе и елемената бића такозваног кривичног и непостојећег дела, грађанима Црне Горе данас је потпуно јасно да живе у другачијој и помиреној Црној Гори у којој је побеђени ДПС све усамљенији, на броду политике подела коју је народ на изборима казнио, а који напуштају и њихови дојучерашњи коалициони партнери.

Тако усамљеном ДПС-у једино и преостаје да истински почне да изучава Кривични законик Црне Горе, али искључиво због себе и својих чланова којима ће се коначно бавити све слободније правосуђе Црне Горе, у кривичним пријавама које неће бити ни неосноване ни лажне, већ правно и праведно процесуиране", закључује се.

image