Србија и Балкан

Нова епизода подкаста "Локомотива": Путинова најгласнија порука америчкој дубокој држави

У новој епизоди подкаста Локомотива, гост је био дугогодишњи новинар РТ у Америци, блогер и колумниста Небојша Малић
Нова епизода подкаста "Локомотива": Путинова најгласнија порука америчкој дубокој држави

У првом делу емисије аутори Тиосав Пурић и Марко Николић разговарали су о главним тренуцима из интервјуа Такера Карлсона са председником Русије Владимиром Путином, као и о обележавању Дана државности Србије - подизању Првог српског устанка и доношењу Сретењског устава.

Хистерија западних медија и елита након објављивања интервјуа довела је до тога да Сједињене Америчке Државе издају саопштење о "новим обавештајним подацима" у вези са руским нуклеарним капацитетима који би могли да представљају "опасност по националну безбедност" САД.

Чини се да је Пентагон у врло кратком року од саопштења како "Русија не може да производи храну, ни оружје" стигао до тога да постоји бојазан од руског нуклеарног оружја у свемиру.

У рубрици "Стева са терена", Тиосав Пурић и Марко Николић су разговарали са политикологом са Института за европске студије Стеваном Гајићем о ефектима интервјуа Такера Карлсона са председником Русије Владимиром Путином.

Гајић истиче да се председник Русије Владимир Путин обратио широком аудиторијуму подједнако - обичним грађанима, елитама у Америци, Украјинцима, али и читавом свету.

"Говори се да интервју има преко милијарду прегледа и суштина јесте у томе да је овим интервјуом пробијена медијска блокада и да је зато дошло до велике хистерије код западних елита", истакао је Гајић.

Он је такође нагласио да се Владимир Путин приказао у светлу човека који је увек био за дијалог и да је баш зато јако важан историјски део интервјуа о руској историји и предисторији сукоба у Украјини.

У другом делу емисије аутори су са гостом Небојшом Малићем, разговарали о политичкој кризи у Сједињеним Америчким Државама, о томе како се прети Такеру Карлону, као и хоће ли бити одржани председнички избори у САД.

"Цео амерички естаблишмент кидише на Карлсона како се усудио да оде у руску продавницу и метро. Али људи није у томе поента приче, Такер је отишао у Москву да покаже да прљавштина, дегенерација и декаденција нису судбина, него избор и да има земаља у свету где не морате да закључавате робу по продавницама и где нема насумичних убистава и криминала на улицама који се толерише", истакао је Малић.

Подкаст Локомотива емитује се суботом од 20 часова.

image
VV inauguration
banner