Србија и Балкан

Тим лекара из Републике Српске путује у Хаг: Сутра прегледају Ратка Младића

Др Ђајић је изјавио да ће домаћи тим доктора, форензичар, кардиолог и начелник неурологије утврдити да ли је генералу Младићу пружена адекватна здравствена заштита, да ли су урађени сви потребни налази и да ли прима адекватну терапију
Тим лекара из Републике Српске путује у Хаг: Сутра прегледају Ратка Младића© https://www.kc-bl.com/

Тим лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске, на челу са др и директором клинике Владом Ђајићем, путује данас у Хаг како би прегледао бившег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

Лекари из Бањалуке би требало да сутра, 21. фебруара, прегледају генерала у притворској јединици, пре свега због сумње да су њихове колеге из Хашког трибунала направили озбиљне пропусте у лечењу осуђеника на доживотну казну затвора.

Др Ђајић је изјавио да ће домаћи тим доктора, форензичар, кардиолог и начелник неурологије утврдити да ли је генералу Младићу пружена адекватна здравствена заштита, да ли су урађени сви потребни налази и да ли прима адекватну терапију.

Ратков син Дарко изјавио је раније за РТ Балкан да прижељкује да се о томе расправи на суду. Лекарски тим о свом трошку путује у Холандију.

"Генерал то заслужује. Заслужује подршку и поштовање читавог народа Републике Српске, а и нашег здравственог система", рекао је Ђајић.

Дарко Младић поручио је да такав третман прија његовом оцу и "даје му снаге да издржи голготу кроз коју пролази". 

image
VV inauguration
banner