Србија и Балкан

Инцидент у Руми: Четири вагона са фосфорном киселином искочила из шина, нема опасности

Нема повређених, а детаље и узрок незгоде ће утврдити мешовита комисија која врши увиђај
Инцидент у Руми: Четири вагона са фосфорном киселином искочила из шина, нема опасностиwww.globallookpress.com © AVTG

Четири вагона цистерне с фосфорном киселином исклизнула су јутрос око 7.30 часова из шина на железничкој станици у Руми, а том приликом није било цурења киселине

Менаџер за транспорт и возна средства предузећа "Србија карго" Саша Томић рекао је да у том акциденту није било цурења фосфорне киселине, нити било какве опасности, као и да ће детаље и узрок незгоде утврдити мешовита комисија која врши увиђај.

Томић је навео да се исклизнуће догодило јутрос око седам сати, а да је у питању воз који је саобраћао на релацији Прахово - Шабац и који је у свом саставу имао 12 вагон цистерни, 

"Приликом уласка у станицу Рума, након скретнице на 14. колосек исклизнуле су четири цистерне - друга, трећа, четврта и пета у правцу вожње од локомотиве. Одмах су обавештени сви релевантни чиниоци, полиција и ватрогасци који су изашли на лице места и обезбедили га. Формирана је мешовита комисија каква је и пракса на железници у саставу "Инфраструктура железница Србије" и "Србија карго" и они ће након увиђаја дати информације о догађају", рекао је Томић за Танјуг.

Превожена је фосфорна киселина и нема повређених, као ни никаквих последица по околину, рекао је Томић.

"Нема последица ни по околину ни по људе, а повређених није било. Колико располажем информацијама од полиције и ватрогасаца, нема никаквих последица, нема цурења, а тек ћемо утврдити шта је узрок догађаја", рекао је Томић.

Томић је навео да железнички саобраћај није у прекиду и да се сада одвија нормално.

"Био је само тренутно у прекиду, али је одмах пуштен јер је утврђено да нема никаквих последица, тако да се саобраћај обавља неометано", рекао је Томић.

Цистерне су превозиле фосфорну киселину за шабачку компанију "Еликсир Зорка", и то је редован превоз из Прахова ка Шапцу, објаснио је Томић.

image