Србија и Балкан

Прозападна опозиција стигла и до Лајчака: Интересује их и дијалог

Представници коалиције "Србија против насиља" на турнеји по Европи тражиће поништавање српских избора
Прозападна опозиција стигла и до Лајчака: Интересује их и дијалог© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Прозападна опозиција која је данас започела своју турнеју по Бриселу, a данас се зауставила на канабеу специјалног изасланика ЕУ за Дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Изгледа да су мало скренули с првобитно зацртане руте, будући да су, најављујући свој пут навели да ће у Бриселу разговарати са представницима Европске комисије од којих очекују да покрену истрагу о наводним неправилностима на децембарским изборима.

Није деловало, ни по њиховим постизборним ни предизборним изјавама, да их питања везана за Косово и Метохији уопште занимају.

"Пожелео сам добродошлицу представницима српске опозиције данас у Бриселу. Пажљиво саслушали њихову оцену ситуације у Србији и обавестили их о Дијалогу о нормализацији односа са Косовом. Поздравио сам њихов интерес, јер је дијалог питање националног интереса", навео је Лајчак на свом Твитер налогу, не наводећи, међутим, каква је била њихова "оцена ситуације у Србији".

Где ће бити следеће "одмориште" прозападне опозиције на њиховом путешествију кроз Европу остаје да се види, али раније је најављено да планирају да посете и Париз, као и да своје налазе "о изборној крађи" представе и члановима парламената и влада многих држава чланица ЕУ.

image