Србија и Балкан

За сада по 20 евра: Компанија "Електросевер" почиње поделу предрачуна за струју на северу КиМ

Рачуне ће добити грађани општина Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Северна Митровица
За сада по 20 евра: Компанија "Електросевер" почиње поделу предрачуна за струју на северу КиМGetty © Christian Charisius

Компанија "Електросевер" саопштила је да данас почиње поделу предрачуна за утрошену електричну енергију у четири општине на северу Косова.

На рачунима који ће грађанима општина Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Северна Митровица бити достављени на кућне адресе биће паушални износ од 21,60 евра. Уз рачун, корисницима ће на увид бити достављен и примерак уговора као и обавештење да ће њихов снабдевач електричном енергијом бити "Електросевер".

"Уплатом паушалног износа од 21,60 евра Уговор о снабдевању са компанијом 'Електросевер' сматраће се закљученим. Службеници "Електросевера", Уговоре о снабдевању електричном енергијом донеће грађанима на потпис", наведено је у саопштењу ове компаније.

Пре десетак дана из "Електросевера" саопштено је да су њихови радници кренули у обилазак и албанских села на северу Косова и Метохије како би у њима пописали и очитали бројила због увида у реално стање на терену пред почетак наплате потрошње електричне енергије.

Из "Електросевера" тада је речено да су у претходном периоду већ пописивали бројила у српским срединама како би направили пресек актуелног стања као и да су наишли на разумевање и "заиста више него коректан пријем" њихових људи.

Председник СО Северна Митровица Неџат Угљанин саопштио је пре седам дана да се у четири општине на северу КиМ предузимају последњи кораци како би се започело са плаћањем рачуна за утрошену струју.

Како је тада рекао Угљанин, први корак у процесу јесте регистрација домаћинстава за наплату електричне енергије а до краја априла очекује се завршетак посла на постављању нових електричних бројила.

Угљанин је тада најавио да ће домаћинства у почетку плаћати паушал од 20 евра месечно, а од краја априла, када се поставе бројила почеће и фактичка наплата струје према утрошеним киловатима, односно према стању на бројилима. 

"Од 22. крећемо са регистрацијом станова и домаћинстава у Бошњачкој махали и другим деловима града који ће бити евидентирани за паушалну наплату од 20 евра. Креће и процес постављања бројила што ће бити обавеза "Електросевера". Очекујемо и да ће плаћање за јануар бити продужено до априла, а 'Електросевер' је добио задатак да постави бројила у северном делу", рекао је тада Угљанин.

image