Србија и Балкан

Тома Фила: Очекујем да СПС на новим изборима у Београду изађе у Покрету за народ и државу

Фила је рекао да су одборници СПС били против нових избора у главном граду
Тома Фила: Очекујем да СПС на новим изборима у Београду изађе у Покрету за народ и државу© A.H./ATAImages

Одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Београда Тома Фила рекао је да очекује да на наредним београдским изборима СПС наступи у оквиру Покрета за народ и државу, чије је формирање најавио председник Србије Александар Вучић.

"Ако изађемо тако, ми ћемо их поразити сигурно", рекао је Фила за лист Данас.

Фила сматра да има много људи који не желе да уђу ни у једну партију, а који су за ту опцију, који воле своју земљу и желе да се сви проблеми решавају унутар Србије.

Он је рекао и да су одборници СПС били против нових избора у главном граду, јер нису желели да се троши новац и време, али је додао да ако СНС и опозиција желе нове изборе то треба и урадити.

Председништво СНС у недељу је одлучило да се иде на нове београдске изборе, а Председник привременог органа Београда Александар Шапић рекао је да ће напредњаци на изборе изаћи као део једног великог покрета.

Претходно је у недељу Вучић је рекао да ће у наредних седам дана повући потезе поводом формирања Покрета за народ и државу, да ће то бити уједињавање око будућности Србије и да ће листа "Србија не смене да стане" кренути у то.

image