Србија и Балкан

Додик: Изјава председника Црне Горе је увреда за Републику Српску

Јаков Милатовић је рекао да је посета Додика Подгорици била помало чудна
Додик: Изјава председника Црне Горе је увреда за Републику Српску© TANJUG/ Mediabiro

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да изјава председника Црне Горе Јакова Милатовића да ће посетити и да познаје само БиХ, без ентитета, представља увреду за Републику Српску и негирање Дејтонског мировног споразума.

Додик је навео да је био у посети Скупштини Црне Горе и председнику Скупштине Андрији Мандићу, да не познаје унутрашњу комуникацију структура власти у Црној Гори, али да није ни очекивао да ће да га позове Милатовић, нити да се састане са њим.

"Како ће проћи кад буде дошао у Сарајево, видећемо. Јер можда га и пустимо да се састане само с муслиманима, али то онда није БиХ", навео је Додик на Иксу.

Додик је изразио наду да ће у наредном периоду јачати оне снаге које ће вратити Црну Гору у савезништво са Србијом и у заједништво са српским народом.

Подсетимо, Милатовић је рекао да је посета Додика Подгорици била помало чудна.

"Господин Додик је председник Републике Српске, моји ставови о Босни и Херцеговини су веома јасни и доживљавам је као једну целовиту државу и ту је сва прича коју имам са господином Додиком у том смислу завршена. Нисам ништа оћутао. Да имамо људе који имају јасно изражене ставове, другачије би било. Моји ставови о БиХ су врло јасни", рекао је Милатовић и додао да у организацију посете нису били укључени ни он ни влада.

image