Србија и Балкан

Гашић: Приоритет лична и имовинска безбедност грађана на рутама миграната

Министар Гашић је нагласио да је Србија поуздан партнер у борби против миграција, као и у борби против прекограничног криминала
Гашић: Приоритет лична и имовинска безбедност грађана на рутама миграната© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас да је очување личне и имовинске безбедности грађана Србије у местима која су на рутама кретања ирегуларних миграната, један од најважнијих задатака за Министарство унутрашњих послова.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, Гашић је то рекао у разговору са амбасадорком Белгије у Србији Кати Бугенхоут, са којом је разговарао на тему миграција са посебним акцентом на "западнобалканску руту".

Гашић је поручио да је, имајући у виду безбедносне изазове које мигранти представљају за Србију, Министарство унутрашњих послова ангажовало све људске и техничке капацитете у суочавању са том проблематиком, те да је предузимањем свакодневних мера и активности полиција запленила оружје, муницију и возила која су се користила за транспорт миграната.

Он је нагласио да је Србија поуздан партнер у борби против миграција, као и у борби против прекограничног криминала.

Амбасадорка Бугенхоут поручила је да ће се наставити сарадња у области борбе против ирегуларних миграција, те да је Србија важан партнер у овој области.

Састанку су присуствовали и амбасадорка Немачке Анке Конрад, амабасадор Италије Лука Гори, амбасадор Кипарске Републике Андреас Фотију, амбасадор Бугарске Петко Дојков, амбасадор Словачке Михал Павук, амбасадор Аустрије Кристијан Ебнер, као и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Пламена Халачева.

image
VV inauguration
banner